قانونی برای سلامت شهروندان
به گزارش هلث دی نیوز، براساس این قانون جدید تمامی رستوران ها و قنادی های شهر نیویورک باید تا 6 ماه آینده مصرف روغن های ترانس را کنار بگذارند و تا یک سال ونیم دیگر، حتی روغن های ترانس داخل انبارهای خود را نیز معدوم کنند. البته در این قانون، استثنایی هم وجود دارد که به رستوران ها اجازه می دهد تا غذاهای بسته بندیشده را که ممکن است دارای روغن ترانس باشد، با همان وضعیت بسته بندی شده بفروشند.
بخش دیگری از این قانون که خود می تواند باعث دقت بیشتر مصرفکنندگان به نوع تغذیه شان شود، می گوید که همه رستوران ها باید محتوای غذایی انواع غذاهای خود را به تفکیک انواع چربی، پروتئین، کالری، کربوهیدرات و ریزمغذی ها در "منوهای" شان بنویسند.
این بخش قانون، برای تمامی 24 هزار رستوران داخل شهر نیویورک لازمالاجرا است و بین رستوران های زنجیره ای و پیتزا فروشی های کوچک، هیچ تفاوتی قائل نشده است.
پیش از این، در شهر شیکاگو هم قانونی در مورد روغن های ترانس وجود داشت ولی در شیکاگو استفاده از این روغن ها ممنوع نیست و فقط محدود شده است؛ یعنی رستوران های این شهر مجازند فقط میزان مشخصی از روغن های ترانس را در تهیه غذاهای شان به کار ببرند.
اگرچه این قوانین، قوانین شهری هستند اما اداره غذا و داروی آمریکا مدتی است که قانونی را تصویب کرده که براساس آن شرکت های تولیدکننده مواد غذایی نیز، باید میزان روغن های ترانس موجود در محصولات خود را روی برچسب آن قید کنند.
این اقدامات در حالی انجام می گیرد که هر شهروند آمریکایی، سالانه 14/2 کیلوگرم روغن مصرف می کند.
روغن ترانس پرطرفدار!
اما اصلا این روغن ترانس چیست که این همه به خاطرش سروصدا به پا شده است؟ روغن ترانس وقتی تشکیل می شود که در صنایع روغن سازی، روغن مایع را به روغن جامد تبدیل می کنند. این تبدیل از طریق اضافه کردن هیدروژن به روغن مایع انجام می شود.از آن جا که این روغن جامد شده، بهتر حمل ونقل می شود و ماندگاری بیشتری دارد، به همین دلیل در بین صاحبان صنایع غذایی، رستوران ها، پیتزا فروشی ها و حتی شیرینی فروشی ها بیشتر طرفدار دارد.
در واقع در اکثر نقاط دنیا، از روغن جامدی که دارای ترانس بالا است، برای سرخ کردن سیب زمینی، پختن پیتزا و شیرینی استفاده می شود. حتی عده ای گمان می کنند وقتی غذا را با روغن جامد می پزند، خوشمزه تر می شود تا وقتی آن را با روغن مایع می پزند.
این روغن ترانس، از همان بدو ورود به بدن، دشمنی خود را با عروق و قلب انسان شروع می کند. مهم ترین اثری که این روغن ها در بدن انسان دارند، افزایش کلسترول بد یا همان LDL و نیز کاهش کلسترول خوب یا همان HDL است.
همین دو کار کافی است که کلسترول در دیواره عروق بدن به خصوص قلب رسوب کند و باعث تنگی عروق قلب و افزایش فشار خون و در نهایت، بیماری قلبی- عروقی شود